blank

Facebooks användare förväntar sig inget skydd för sin information – orden är Facebooks egen advokat Orin Snyder och de yttrads i en domstol där Facebook försvarar sig mot anklagelser om att ha brustit i samband med Cambridge Analytica-skandalen.

“There is no invasion of privacy at all, because there is no privacy,”

Orin Snyder liknar Facebook vid ett torg där alla som besöker detta torg ger upp sin integritet och sin personliga information och eftersom det inte existerar något skydd för din personliga information så kan Facebook inte heller hållas ansvariga för att ha givit upp detta skydd eller för att inte ha skyddat dig och din information tillräckligt.

Law360 (betallänk)

Orin Snyders argumentation fick domaren i målet att reagera och ifrågasätta Facebooks många olika uttalanden som tycks gå i helt olika riktningar när det handlar om användarna, användarnas information och hur informationen skyddas.

“What you are saying now sounds contrary to the message that Facebook itself disseminates about privacy,”

Law.com

Så där har du det – det finns inget egentligt skydd för din information på Facebook och du kan inte, och ska inte förvänta dig något skydd heller. Detta enligt Facebooks egen advokat.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här