blank

Det är alltså tre Legendarys som kommer tillbaka en månad var under sommaren – Cressiela, Kyoger och Groundon. Du har dessutom en chans att fånga en shiny Pokémon.

Av de här tre så är det egentligen bara Cresslia som är ny, i sin shiny-form. Groudon jagade vi som bekant rätt nyligen och Kyogre kommer tillbaka igen i spelet. Det tre tre olika typer av Pokémons så det kan lösa sig att läsa på lite och sätta samman lag för en lyckad raid. Sannolikt så har alla tre samma rörelseschema så de hade när de senast dök upp i spelet.

Cresselia

blank

  • 1555 CP – 1633 CP 
  • 1944 CP – 2041 CP i blåsigt väder
  • 2857 CP max

Psychic-Pokémon som du ska attackera med Bug-, Ghost- och  Dark-typer. Trots att detta är en Legendary så är Cresselia inte en av de bättre figurerna i spelet men den kommer som sagt som shiny. En Pokémon som inte rör på sig särskilt mycket då du ska fånga den. Håll koll på attacken och på vilket avstånd den står. Niantic har haft historiskt svårt med skalningen och Cresselia är en av Pokémons som ibland hamnat ganska långt bak.

Cressilia bör gå att besegra med 4-8 spelare förutsatt att gruppen har ett par spelare på högre nivåer.

Kyogre

blank

  • 2260 CP – 2351 CP 
  • 2825 CP – 2939 CP i regnigt väder
  • Max 4115 CP

Detta är en vatten-Pokémon som du ska attackera med gräs och elektriska Pokémons. Kyogre är en av spelets bättre vatten-Pokémons. Användbar vid raider men som alla Legendarys något begränsad eftersom du inte kan eller får använda den vid försvar av Gym. Kyogre är den av de tre som rör sig, eller som i vart fall rörde sig mest, när den fanns med i spelet, inte i närheten av Lugia men här gäller det att hålla koll på attacken som ibland kommer som en dubbel attack med en ring som kommer och går. Kyogre glider dessutom ofta i sidled. Även här finns det anledning att varna för avståndet med tanke på Niantics problem med att skala olika upplösningar korrekt i spelet.

Kyogre bör kunna besegras med 5-9 spelare om det är en blandad grupp på olika nivåer.

Pokémon GO: Så här fångar du Kyogre

Groudon

blank

  • 2260 CP – 2351 CP
  • 2825 CP – 2939 CP i soligt väder
  • Max 4115 CP

Groudon är en “ground”-typ som du ska attackera med Vatten-, Gräs eller Is-Pokémons. Groudon är en riktigt bra Pokémon som är användbar både vid raider och i dueller (PvP). Groudon står tämligen still när du ska fånga den. Attacken är ett utfall med en ramen/klorna. Satsa på Gyarados, Exeggutor, Ho-Oh, Articuno och Vaperon för en lyckad attack

Groudon kan besegras med 5-9 spelare på olika nivåer.

Pokémon GO: Så här besegrar du Groudon

Ut och jaga nu!

Observera att det är lita olika siffror i de äldre artiklarna gällande CP och andra data. De skrevs innan Niantic gjorde om värden för en lång rad Pokémons, vilket gjorts två gånger i spelet.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här