Pokémon GO: Så här fångar du Kyogre

Pokémon GO: Så här fångar du Kyogre

Kyogre är den nya legendariska Pokémon i Pokémon GO och det är en svårfångad Pokémon. Macken tipsar om hur du fångar den.

Kyogre är en vattenlevande Pokémon och den är stor, mycket stor. Det som skiljer Kyogre från övriga är att den stora långt ifrån dig när du ska fånga den. Den står faktiskt längre bort än Lugia, längre bort än Zubat och det är det som gör den svårfångad.

Stilla

Ringen som du ska sikta på ligger längre bort än alla andra jämförbara Pokémons i kombination med en stor Pokémon som glider i sidled. Kyogre rör sig inte särskilt mycket men avståndet gör det svårbedömt och svårkastat (om uttrycket tillåtes?).

Du bör kasta ganska kort efter det att du ser ringen och mitt råd är att kasta på den andra ringen som dyker upp. Det bygger på mitt intryck av att den första ringen ibland plötsligt försvinner.

En annan svårighet är att eftersom Kyogre är så långt borta så är det svårt att få till ett rakt men ändå skruvat kast. Ett kast där bollen alltså är skruvad men ändå går tämligen rakt.

Råd

För att korta ned kasttiden, den tid bollen är i luften så kan det löna sig att kasta rakt och sikta bra. Fler träffar, bra träffar och fler “Great” och “Excellent” kan vara ett bättre alternativ än skruvade bollar med “Nice” som träff eller bollar som du missar och kastar bort.

Ta god tid på dig, sikta noga och invänta till Kyogre glider in i mitten igen.

God jakt!