De brukar kallas konspirationsteoretiker och deras förklaringar är invecklade, komplicerade konspirationer som ibland vilar på rasistisk grund, ibland politisk och ibland religiös grund.

Oavsett vad eller hur de presenteras så dras vi till dem. The Guardians Anna Mellan har funderat över varför – vad är det som gör att så många dras till konspirationer?

In January 2015, I spent the longest, queasiest week of my life on a cruise ship filled with conspiracy theorists. As our boat rattled toward Mexico and back, I heard about every wild plot, secret plan and dark cover-up imaginable. It was mostly fascinating, occasionally exasperating and the cause of a headache that took months to fade. To my pleasant surprise, given that I was a reporter travelling among a group of deeply suspicious people, I was accused of working for the CIA only once.

The Guardian


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här