blank

Google samlar in och sparar alla dina kvitton och inköp som skickas visa Gmail, rapporterar CNBC. Kvittona sparas i flera år och det är inte lätt för en användare att hitta inställningarna och slå av funktionen.

Dina inlöpt, de som Google registrerat finns under en egen sida, “Purchases”. Vill du få bort funktionen och informationen så måste du radera kvittona och inköpen manuellt.

Google says it doesn’t use your Gmail to show you ads and promises it “does not sell your personal information, whoch includes your Gmail and Google Account information,” and does “not share your personal information with advertisers, unless you have asked us to.”

But, for reasons that still aren’t clear, it’s pulling that information out of your Gmail and dumping it into a “Purchases” page most people don’t seem to know exists. Even if it’s not being used for ads, there’s no clear reason why Google would need to track years of purchases and make it hard to delete that information. Google says it’s looking into simplifying its settings to make them easier to control, however.

CNBC


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här