blank

Den 3 juni öppnar Apple sin konferens för utvecklare, WWDC, med den traditionella keynote:n en produktvisning med fokus på mjukvara. Även om mycket kan vara känt på förhand så har vi inte sett tillstymmelse till någon grafik eller några läckta bilder.

WWDC skiljer sig från höstens produktvisning då iPhone brukar visas upp. Där finns andra involverade och det brukar läcka betydligt mer information runt Apples olika produktvisningar av hårdvara. Inför den 3 juni så har vi inte sett några bilder på iOS, macOS, tvOS eller watchOS och det är som det brukar vara. Den typen av information läcker sällan ut på förhand även om det faktiskt har hänt. Hela den kompletta iOS-versionen för iPhone X lades ut av en missbelåten anställd vilket resulterade i att mycket av det Apple tänkt överraska med var känt på förhand.

Egna programmen

Av det vi tror oss veta inför den 3 juni så kommer Apple med större uppdateringar av Mail, Kalender, Adressboken. Påminnelser och flera andra av de inbyggda programmen och apparna. Det gäller i både iOS 13 och macOS 10.15.

När det gäller iOS iOS 13 så är det många som gissar på att Dark Mode, ett mörkt läge, kommer även i Apples mobila operativsystem. Antagandet bygger på logik eftersom det finns ett mörkt läge i macOS.

Marazipan lär också dyka upp. Apples lösning för att kunna köra iOS-appar i macOS.

Apple Watch

Apple Watch kommer att få sin egen App Store (watchOS 6) vilket sannolikt är ett försök av Apple till att få fart på app-utvecklingen för klockan på allvar. Det finns också rätt ihärdiga rykten om nya hälsofunktioner. Gissningsvis fler sensorer som lär sitt i den nya klockan som förväntas lanseras hösten 2019.

Sen då?

Inget “One More Thing”?

Det är inte uteslutet att Apple har en överraskning men det får i så fall bli en vild gissning – nya Mac Pro. Apples svarta, runda prestandamonster kan, med betong på kan visas upp under WWDC. En ny Apple TV kan också dyka upp även om jag ser det som mindre troligt.

Den 3 juni vet vi mer.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här