Apple lägger nu till nya funktioner i Safari som ska blockera en typ av annonser som används för att kartlägga köp på Internet. Det kommer att blir svårare att spåra dina köp på nätet för annonsörer.

Den nya tekniken har fått namnet Privacy Preserving Ad Click Attribution och den ska stoppa dina klick på annonser och vid köp ute på nätet. Idag kartläggs du som användare utifrån vad du gör ute på nätet. Klickar du på en annons så betyder det att ett ID kan sättas på dig som användare. Även om avsändaren, annonsören inte vet vem du är som individ så räcker det med att veta vad du gör för att kunna skicka skräddarsydda annonser ioch för att smala in data om det du visar intresse för.

Apples nya system stoppar kartläggning utanför de webbplatser som du faktiskt besöker och gör det svårare att samla in information.

Critically, our solution avoids placing trust in any of the parties involved — the ad network, the merchant, or any other intermediaries — and dramatically limits the entropy of data passed between them to prevent communication of a tracking identifier.

 Webkit

Den nya funktionen finns i den senaste versionen av Safari Technology Preview.

Observera att funktionen måste slås på manuellt. Det gör du under Developer:


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här