Tim Cook var inte bara beredd att driva striden om kryptering till domstol, han hoppades att saken skulle sluta där så att de amerikanska myndigheterna hade stoppats juridiskt.

Som ni kanske kommer ihåg så utmanades Apple av FBI och det amerikanska Justitiedepartementet gällande en iPhone som tillhörde en terrorist. Justitiedepartementet krävde att Apple skulle lås upp telefonen med en specialversion av iOS. En version som inte existerar men som myndigheterna ansåg att Apple skulle ta fram. Apple vägrade, valde att låta striden gå till domstol då myndigheterna plötsligt vände, drog tillbaka sina krav och där stannade tvisten.

The DOJ’s campaign in that matter against Apple was “rigged,” Cook said during Tuesday’s interview, without elaborating on details except to point to recent revelations. Cook may have been referring to the fact that DOJ officials including present FBI Director Christopher Wray have long been angling for alternatives to end-to-end encryption, whoch Apple uses for services like iMessage and FaceTime. By definition, end-to-end systems can’t be intercepted, even by platform creators, whoch some U.S. officials have said is making communications “go dark” to police and spy agencies.

Appleinsider


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här