Finska F-Secure har analyserat 24 miljoner inlägg på Twitter mellan december förra året i februari i år. Analysen visar att ett relativt litet antal konton ute på den yttersta högerkanten stått för merparten av propagandan för Brexit.

Nära 6 000 Twitter-konton stod för merparten av spridandet av argument och propaganda för att Storbritannien ska lämna EU.

“The activity we found happening on the ‘leave’ side of the Brexit conversation was quite different from the more organic appearance seen in the ‘remain’ conversation,” Patel said. “And inorganic activity, in relation to political movements and events, can sometimes be indicative of the … the spread of disinformation.”

Typical messages examined during the timeframe in question included posts criticizing credible media outlets, accusations that immigrants were killing house pets, and graphic images of violent protests.

Cyberscoop

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här