Spotify, Pandora, Google och Amazon har ställt sig bakom en överklagan av en höjning av royalties som betalas ut till upphovsmän. Ett namn saknas i inlagan till domstolen, Apples.

Det är amerikanska The Copyright Royalty Board (CRB) som beslutat att höja avgifterna. Ett beslut som de stora streamingtjänsterna med ett undantag nu går emot.

“The Copyright Royalty Board (CRB), in a split decision, recently issued the U.S. mechanical statutory rates in a manner that raises serious procedural and substantive concerns. If left to stand, the CRB’s decision harms both music licensees and copyright owners. Accordingly, we are asking the U.S. Court of Appeals for the D.C. Circuit to review the decision.”

Variety

Det handlar om de ersättningar som låtskivare får när deras musik spelas via streamingtjänsterna.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här