blank

Apples nya videotjänst kan komma att lanseras nu i vår, sedan i april, uppger amerikanska CNBC. Det är också den nya tv-tjänsten som kommer att presenteras under eventet som planeras till den 25 mars.

Apples tjänst kommer att vara gratis för de som äger en Apple-pryl, dvs Apples material på/i tjänsten kommer att vara gratis. Det finns även uppgifter om att du ska kunna teckna abonnemang på andra streamingtjänster inom ramen för Apples tjänst. Det är dock tveksamt om Netflix och HBO kommer att finnas med som tillval.

Apple is in the final stages of preparing its new streaming video service, whoch will feature free original content for device owners and a subscription platform for existing digital services. But don’t expect Netflix to be a part of it, and HBO’s participation is also in doubt, according to people familiar with the matter.

CNBC

Det har varit en hel del turer runt Apples videotjänst. Inledningsvis så hette det att Apple försökte samla alla de stora under en och samma tjänst till ett högre pris än vad tjänsterna debiterar idag. De planerna fick överges sedan det visade sig att de bolag som öde tv- och filmrättigheter inte var intresserade.

Nästa steg för Apple var att satsa på en lång rad egna program, tv-serier och filmer. Apple har anställt en lång rad kända personer inom tv-världen, tecknat avtal med Oprah  Winfreys bolag bland annat och har just nu mer ön ett dussintal tv-program och filmer  under produktion.

Ingen av de stora

Enligt uppgifter till Reuters så kommer ingen av de stora, Netflix, HBO eller Hulu att finnas med i tv-tjänsten. CBS, Viacom iuch Starz kommer däremot att finnas med. Det är tjänster som inte finns med i det svenska tv-utbudet.

(Reuters) – Apple Inc is targeting an April event to introduce a streaming television service that will likely include subscription TV services from CBS Corp, Viacom Inc and Lions Gate Entertainment Corp’s Starz among others as well as its own original content, sources familiar with the matter told Reuters on Wednesday.

Reuters

Det återstår också att se om tv-tjänsten rullas ut globalt.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här