blank

Fantastical 2 är ett utmärkt alternativ till inbyggda Calendar och på några punkter så är det ett mer komplett och mer överskådligt program.

Fantastical 2 slår samman påminnelser och kalenderfunktionen och du har båda funktionerna snyggt och otydligt synliga – både i iOS och i macOS.

Ska du byta eller om du bara tänker testköra ett tag så tänk på följande:

. slå av alla notiser från Calendar
. slå av alla notiser från Påminnelser

I annat fall så får du dubbla notiser och dubbla påminnelser.

Köp Fantastical

Fantastical 2 är den kalender som Apple borde ha haft eller som Apple borde köpa – så bra är programmet. Du kan snabbt byta mellan olika vyer, du har olika teman, ljust eller mörkt utseende och du ser snabbt vad som är på gång – ditt nästa möte eller kalenderbokning.

Tidigare så har Fantastical haft problem med synkroniseringen men det ser ut att vara ett problem som är löst. Skriver du in något i Fantastical så dyker det upp i dina övriga enheter inom några minuter.

Med alla dessa lovord så är det trots det inte den kalender som jag använder och har valt att fortsätta att använda. Det är inbyggda Calendar/Kalender. Anledningen är hucudsakligen integrering. Apples egna, inbyggda program är mer integrerade och de passar bättre in i iOS och macOS än utmanarna, tredjepartsprogrammen. Speciellt märks det i iOS där Calendar väljs i vissa lägen, trots att du använder Fantastical. Problemet ligger alltså mest på Apples sida och lösningen vore en integrering fullt ut där jag kan välja standardprogram.

Betyg

Program: Fantastical 2
Utvecklare: Flexbit
Pris: 519 kronor
Betyg:
blank

What’s New in Fantastical 2

Version 2.5.14:

Improved:
  • Responding to all instances of a repeating event invitation
Fixed:
  • An issue showing events that repeat on the first weekday of the month on Exchange
  • An issue where the window would flash when moving a reminder on macOS Catalina
  • Various fixes and improvements
Requirements for Fantastical 2
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.11 or later

Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här