BuzzFeed har publicerat en del av de dokument som Facebook sammanställt om finansmannen George Soros som en del i kartläggningen av Soros sedan han kritiserat den sociala mediajätten.

Det har var en hel del turer i den senaste uppmärksammade affären runt Facebook. Det handlar om en kartläggning av kritiker, publicering av artiklar och inlägg på sociala medier där kritiker svartmålas och även ett informationsinsamlande om George Soros, finansman som resulterat i inlägg som ansetts vara anti.-semitiska.

Dokument

BuzzFeed publicerar nu en del av de dokument som  Facebook sammanställt.

BuzzFeed News obtained a document Facebook commissioned as research on billionaire George Soros following critical comments the billionaire investor made at the World Economic Forum earlier this year. This report, which you can read below, is at the center of a controversy surrounding Facebook’s previous relationship with a public relations firm that brought Beltway political tactics to the social networking giant.

The document, which is largely innocuous, was assembled by Definers Public Affairs, which was contracted by Facebook for communications consulting and opposition research on competitors and critics, including Soros. It is one of at least two files prepared after Soros appeared onstage in Davos, Switzerland, in January and said Facebook and Google were a “menace” to the world and that the “internet monopolies” did not have the will or inclination to protect society.

BuzzFeed

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This