Donald Trump har nu återupptagit sin kritik mot utredningen om Rysslands inblandning i valet och han återupprepar sina påståenden om att det inte funnits någon iblandning eller oegentligheter trots att flera av hans egna medarbetare åtalats.

Hittills så har:

  • 26 ryska medborgare åtalas
  • 3 företag har åtalats
  • 4 av Trumps tidigare medarbetare har åtalats
  • 1 amerikansk medborgare har åtalats
  • 1 londonbaserad advokar har åtalats

Detta innan utredningen är slutförd.

Trots detta så hävdar Trump att hela utredningen är grundlös, en skam för USA och att allt är ett politiskt spel som bedrivs av demokraterna.

Inga förhör av Mueller

Donald Trump själv säger att han inte har några problem med att möta Robert Mueller öga mot öga men det har hans egna advokater. Den som läst Bob Woodwards bok, Fear, vet att det finns en lång passage i bokan som handlar om testförhör där Donald Trump prövades som en förberedelse inför eventuella direkt förhör. Advokaterna chockades för hur snabbt Trump snärjde in sig, ljög och snabbt försatte sug i en situation där hans svar skulle kunna bli grund för ett riksrättsåtal. Donald Trump ljuger reflexmässigt, utan eftertanke och utan förståelse för att allt bandas, allt spelas in och allt dokumenteras. Ett annat problem är att Trump också tror att han kommer undan med det och slutligen ett tredje problem – den som sitter på andra sidan förhörsbordet, Robert Mueller, inte är vem som helst.

Advokat, före detta FBI-chef och van vid att förhöra och inte minst van vid att driva utredningar och pressa fram uppgifter oavsett om den som ska förhöras är landets president.

Trumps egna advokat vågade helt enkelt inte låta Trump bli förhörd och krävde därför frågorna skriftligt och att få lämna svaren skriftligt.

By March, little progress had been made with Mr. Mueller. On March 5, Mr. Dowd met with the special counsel and one of his deputies and explained why he was trying to keep Mr. Trump away from them.

“I’m not going to sit there and let him look like an idiot,” he said.

Later that month, Mr. Dowd told Mr. Trump why he should avoid an interview: “It’s either that or an orange jumpsuit.”

New York Times


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här