Stan Lee, skapare av en rad av Marvels superhjältar har gått ur tiden, 95 år gammal.

Lee var med och skapade serietidningsförlaget Marvel och har var med och skapade Spindelmanne, Hulken, Ironman, The X Men, Thos och en rad andra superhjältar. Född 1922 som Stanley Martin Lieber, tog examen från DeWitt Clinton High School och började sedan att arbeta inom Timely Publications som författare. Där inleddes Lee sin karriär som skribent och som författare till superhjälteserier. Tillsammans med Jack Kirby så skapades Captain America, den första av en lång rad hjältar. 1961 startades Marvel Comics och publicerade den första serien, Fantastic Four.

Nedan en av Stan Lees sista intervjuer med New York Times från 2015.

New York Times


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här