Stan Lee, skapare av en rad av Marvels superhjältar har gått ur tiden, 95 år gammal.

Lee var med och skapade serietidningsförlaget Marvel och har var med och skapade Spindelmanne, Hulken, Ironman, The X Men, Thos och en rad andra superhjältar. Född 1922 som Stanley Martin Lieber, tog examen från DeWitt Clinton High School och började sedan att arbeta inom Timely Publications som författare. Där inleddes Lee sin karriär som skribent och som författare till superhjälteserier. Tillsammans med Jack Kirby så skapades Captain America, den första av en lång rad hjältar. 1961 startades Marvel Comics och publicerade den första serien, Fantastic Four.

Nedan en av Stan Lees sista intervjuer med New York Times från 2015.

New York Times

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This