Med en enda inställning så kan du göra din iPhone betydligt säkrare. Stäng av Siri när din iPhone är låst så stänger du ned flera funktioner och du får en säkrare telefon.

Siri, Apples digitala assistent, är tillgänglig som standard även när en telefon är låst. Det betyder att du kan påkalla Siris uppmärksamhet och be henne göra saker – även om telefonen är låst. Det är det som du bör stänga ned.

Inställningar

Du hittar inställningen under Inställningar ich sedan vidare till ”Siri och sökningar”. Slå av funktionen ”Tillåt Siri när skärmen är låst”.

Det är allt du behöver göra, på den hör punkten, för att din iPhine faktiskt ska bli ich vara en mer skyddad och säkrare iPhone.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This