Så kröp det fram till slut – Facebook hade anlitat Definers Public Affairs för att svartmåla finansmannen George Soros. Facebooks  Elliot Schrage tar på sig ansvaret, hela ansvaret medan Mark Zuckerberg och Sheryl Sandberg förnekar att de hade kännedom om vad den egna kommunikationsavdelningen sysslade med.

Elliot Schrage är på väg att lämna Facebook men inte som en direkt följd av skandalen runt Definers Public Affair. Det beslutet had fattats innan New York Times avslöjanden.

Responsibility for these decisions rests with leadership of the Communications team. That’s me. Mark and Sheryl relied on me to manage this without controversy.

I knew and approved of the decision to hire Definers and similar firms. I should have known of the decision to expand their mandate. Over the past decade, I built a management system that relies on the teams to escalate issues if they are uncomfortable about any project, the value it will provide or the risks that it creates. That system failed here and I’m sorry I let you all down. I regret my own failure here.

Elliot Schrage på Facebook

Förnekar

Schrage förnekar att Definers Public Affiars fick till uppdrag att svartmåla George Soros eller sprida falsk information om finansmannen., bland det som publicerades av lobbyorganisationen finns även information och texter som rubricerats som anti-semitiska vilket Schrage också förnekar ingick i Definers uppdrag.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här