Facebook reagerar nu på New York Times artikel om händelserna runt de senaste uppgifterna om att rysk inblandning i och runt deras plattform. Facebook tillbakavisar flera av de uppgifter som tidningen har publicerat.

I punktform så har Facebook nu dementerat en del av uppgifterna och även klargjort sin inställning rörande vissa av de ämnen som New York Times tar upp i sin artikel. Bland annat så tillbakavisas uppgifterna att en uppretad Mark Zuckerberg krävt att ledningen inom Facebook skulle sluta att använda iPhone.

Tim Cook has consistently criticized our business model and Mark has been equally clear he disagrees. So there’s been no need to employ anyone else to do this for us. And we’ve long encouraged our employees and executives to use Android because it is the most popular operating system in the world.

Facebook har också invändningar mot påståendet att Facebook skulle ha reagerat alltför sakta på uppgifter om försök till rysk påverkan via deras plattform.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här