Facebook reagerar nu på New York Times artikel om händelserna runt de senaste uppgifterna om att rysk inblandning i och runt deras plattform. Facebook tillbakavisar flera av de uppgifter som tidningen har publicerat.

I punktform så har Facebook nu dementerat en del av uppgifterna och även klargjort sin inställning rörande vissa av de ämnen som New York Times tar upp i sin artikel. Bland annat så tillbakavisas uppgifterna att en uppretad Mark Zuckerberg krävt att ledningen inom Facebook skulle sluta att använda iPhone.

Tim Cook has consistently criticized our business model and Mark has been equally clear he disagrees. So there’s been no need to employ anyone else to do this for us. And we’ve long encouraged our employees and executives to use Android because it is the most popular operating system in the world.

Facebook har också invändningar mot påståendet att Facebook skulle ha reagerat alltför sakta på uppgifter om försök till rysk påverkan via deras plattform.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This