Min MacBook Pro 15 är på underhåll. Det som kallas ett toppcase ska bytas för det är så visst ordnat i den här världen att en enda felande tangent i ett tangentbord betyder nytt tangentbord, nytt batteri, nya högtalare, ny Touch Bar och ny styrplatta. Nåja, det är nog av skäl som jag inte förstår så jag nöjer mig med det och plockar fram en gammal kompis – min iPad Pro 12.9-tum.

Vi har rest tusentals mil tillsammans och jag har skrivit mer på den än jag kommer ihåg. Jag har designat, räknat, kommunicerat och lyssnat till fantastisk musik av LeMarc, Dylan,Elvis och Cash på den. Jag har sett fantastiska filmer, fängslande tv-program och under lång tid så var det min bärbara dator.

Annekterats

Det är ett kärt återseende av en mycket väl fungerande pryl som på senare år annekterats av ett barnbarn som genom att klistra en fjäril på den deklarerade att nu var det hennes iPad. Efter förhandlingar kom vi fram till att det var hennes iPad men att den skulle bo hemma hos mig. Det finns nämligen fler juniorer som betraktar samma iPad Pro som deras. Barn storföretag övrigt under kompromiss i ordboken.

Så, då min nya arbetshäst för helt nytt underrede hos vår eminenta leverantör MacSupport/mStore och lite extra kärlek av duktige Johannes så kör jag iPad, som förr.

Fungerar

Jag konstaterar att det fungerar, fortfarande. En iPad kan mycket ersätta din bärbara dator för mycket ich definitivt för det jag gör mestadels med mina datorer. Den faller på en punkt – utveckling vilket var skälet till att jag till slut gick tillbaka till en mer traditionell dator. Min iPad Pro har ett externt tangentbord, ett Logitech Create och jag har en Apple Pencil vilket kompletterar själva inmatningsverktygen. Därmed ser den ut som en bärbar dator och den fungerar i alla väsentliga delar som en bärbar dator – om du vill det. För ska du byta ut en laptop mot en iPad så krävs det att du vill det, att du är beredd att Läs om och lära nytt.

På måndag är min laptop tillbaka och min iPad Pro och jag antar att den då återgår till att bli en spelmaskin för Pippi, Greta Gris och annat som hon med fjärilen använder den till.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This