Apple rustar för strid och rättegång med Qualcomm. Det förs idag inga samtal och det finns lite eller ingenting som talar för att parterna ska nå en uppgörelse, skriver Reuters som hänvisar till källor med insyn i striden mellan bolagen.

I botten finns patent, avgifter och miljarder, i dollar. Enligt Qualcomm så ligger Apple efter med licensavgifter på närmare 7 miljarder dollar. Apple å sin sida hävdar att Qualcomm tar ut för höga avgifter och för teknik som Qualcomm aldrig varit med om att utveckla.

A source familiar with the situation said this week that there are no settlement talks between Apple and Qualcomm.

“There is absolutely no meaningful discussion taking place between us and Qualcomm, and there is no settlement in sight,” the person said. “We are gearing up for trial.”

Reuters

Fällande domar

I kölvattnet på den här striden så finns också ett antal andra utslag dör Qualcomm fällts för missbruk av sin dominerande ställning, affärsavtal och för att ta ut för höga avgifter. Nyligen fastslog också amerikansk domstol att Qualcomm är skyldiga att licensiera sin teknik till andra, däribland konkurrenten Intel. Förlängningen av det kan bli att Qualcomm tvingas att göra om hela sin strategi vad gäller licenser och avtal.

 

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här