Apple rustar för strid och rättegång med Qualcomm. Det förs idag inga samtal och det finns lite eller ingenting som talar för att parterna ska nå en uppgörelse, skriver Reuters som hänvisar till källor med insyn i striden mellan bolagen.

I botten finns patent, avgifter och miljarder, i dollar. Enligt Qualcomm så ligger Apple efter med licensavgifter på närmare 7 miljarder dollar. Apple å sin sida hävdar att Qualcomm tar ut för höga avgifter och för teknik som Qualcomm aldrig varit med om att utveckla.

A source familiar with the situation said this week that there are no settlement talks between Apple and Qualcomm.

“There is absolutely no meaningful discussion taking place between us and Qualcomm, and there is no settlement in sight,” the person said. “We are gearing up for trial.”

Reuters

Fällande domar

I kölvattnet på den här striden så finns också ett antal andra utslag dör Qualcomm fällts för missbruk av sin dominerande ställning, affärsavtal och för att ta ut för höga avgifter. Nyligen fastslog också amerikansk domstol att Qualcomm är skyldiga att licensiera sin teknik till andra, däribland konkurrenten Intel. Förlängningen av det kan bli att Qualcomm tvingas att göra om hela sin strategi vad gäller licenser och avtal.

 

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This