Letar du ständigt efter WiFi när du är ute och reser? Är det bara hastigheten det handlar om så sluta leta och mät. I många länder är 4G snabbare än trådlösa nät visar en ny undersökning gjord av OpenSignal.

Reser du i Australien, Tjeckien och Oman så är 4G ofta avsevärt mycket snabbare än WiFi. OpenSignals mätningar visar att i 33 länder så är 4G snabbare än de tillgängliga WiFI-uppkopplingarna. Lägg sedan till att 4G vanligen är en säkrare uppkoppling än öppna WiFi-nät där du inte vet vem eller vilka som använder samma uppkoppling. Kan du följa mellan 4G på hotell, caféer och andra öppna platser så är 4G det säkrare valet.

OpenSignal

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This