Här kommer lite mer nyheter som kommer i nästa version av appen, information som grävts fram efter genomgång och analys av koden i den APK-fil som Niantic lagt ut.

Missa inte del 1 av genomgången av koden

Nätverk

Niantic har uppdaterat nätverksfunktioner i flera versioner och under flera månader. Den nya versionen innehåller också flera nya bibliotek och tillagda funktioner som sannolikt lagts till för att lösa de många problem som trafik till och från användaren orsakar. Så här långt ser det inte ut som att Ninatic fått bukt med de många problem som störningar och buggar i trafiken orsakar för spelarna men Niantic gör i alla fall något för att åtgärda problemen vilket är positivt.

Pokémon Go Plus

Detsamma gäller Pokémon GO Plus/Gotcha där kod och nya funktioner också har lagts till i flera versioner. De mer allvarligt buggarna ser ut att vara åtgärdade, inte minst på Android-sidan där enheterna nu fungerar som de ska igen.

Föräldrakontroll

Ålders- och föräldrakontroll har som macken X kunnat berätta tidigare lagts till i spelet. Säkert mycket välkommet för spelare under 13 år. I den nya versionen så har koden uppdaterats och en ny funktion har lagts till som är en anpassning mot EUs GDPR-regler. Du som förälder ska veta vad som samlas in och hur informationen används – sam ge ditt tillstånd för ditt barn att spela.

Bakgrunderna när det gäller Lucky Pokémons har rättats till nu (igen). Det finns även buggfixar inlagda för kast som ser ut att försöka korrigera en del problem med hur du kastar och träffar.

Bakgrundsfunktioner

Som meddelats i del 1 av kodgenomgången så finns nu altså för första gången ett äkta bakgrundsläge, ett läge och en dedikerad funktion för att mäta avstånd och annat som sönder i spelet. Det har funnits bakgrundsfunktioner tidigare i spelet men nu har de samlats samman i en enda funktion vilket förhoppningsvis ska ge bättre och stabilare funktioner – färre buggar och problem.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här