Den nya versionen finns som APK-fil och det här är det som går att vaska ut ur koden, hittills.

Kom nu ihåg att även om all kod finns för en funktion så är det inte detsamma som att funktionen finns med och är aktiverad i den kommande versionen. Det är alltså inte säkert att funktionen finns med i nästa version.

Adventure Sync

Som Macken X redan har berättat så komme ren synkroniseringsfunktion där promenader och träningar kan hämtas från Hälsoappen i iOS och föras över till Pokémon GO.

  • Distans, promenad, löpning eller rullstol
  • Antal drivringstag du gjort, rullstol
  • Kalorier du “bränt”
  • Tid

Bakgrundsfunktioner

Pokémon GO kommer nu att ha ett eget bakgrundsläge för funktioner som ska kunna köras parallellt och i bakgrunden. Hur märkligt det kan låta så har spelet inte haft någon sådan dedikerad funktion tidigare.

Bakgrundsfunktioner är kopplingen till Pokémon GO Plus/Gotcha och den nya synkroniseringen.

Här finns också stöd för smarta klockor vilket betyder att i en kommande version så skulle spelet kunna ha stöd för den data som den typen av handlarna enheter samlar in. Sett till mängden kod när det gäller smarta klockor så är det inte sannolikt att den funktionen är färdig att tas i bruk. Det handlar om några rader kod vilket är för lite för kunna hantera några mer avancerade funktioner. Sannolikt är det en börjat på en funktion. Här finns också kod som tyder på någon slags “fitness”-funktion vilken kan ha en koppling till Adventure Sync.

Ikoner

I koden finns också ikoner för Hälsoappen, iOS, och motsvarigheten i Android.

Ut och jaga nu!

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This