Facebook har raderat 251 falska spam-konton och 500 sidor som sammanlagt haft miljontals följare för att stoppa falsk information.

Jakten på konton som sprider spam och falsk information ses som ett led i facebooks försök att försök att återupprätta förtroendet för tjänsten och för att undvika att det sprids falsk information i de amerikanska mellanårs-valen.

Today, we’re removing 559 Pages and 251 accounts that have consistently broken our rules against spam and coordinated inauthentic behavior. Given the activity we’ve seen — and its timing ahead of the US midterm elections — we wanted to give some details about the types of behavior that led to this action. Many were using fake accounts or multiple accounts with the same names and posted massive amounts of content across a network of Groups and Pages to drive traffic to their websites. Many used the same techniques to make their content appear more popular on Facebook than it really was. Others were ad farms using Facebook to mislead people into thinking that they were forums for legitimate political debate.

Facebook

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This