Tavares gick till Toronto och de som hoppats på Erik Karlsson kan sluta att hoppas nu. Den svenske superbacken kommer att spela i San José. Så vilken spelare kan vi hoppas på kommer att spela i rätt tröjfärger i vinter för Islanders har fortfarande ett rejält löneutrymme kvar att utnyttja.

Ett namn dyker snabbt upp i spekulationerna – Artemi Panarin vill lämna Columbus och han har satt upp New York islamnders på sin lusta över slag som han kan tänka sig att gå till. Panarin är en “kniper”, en målgörare med ett rappt skott och bra handleder. Forwarden gjorde bara två poäng mindre ön Tavares den senaste säsongen så handlar det bara mon statistik så finns en ersättare av samma kapacitet här. Ryssen omges dock med rykten om attitydproblem och han utmålas inte som samma ledare som John Tavares.

William Nylander har begärt en rekordlön av Toronto, åtta miljoner dollar, och det kommer kommer klubben inte att klara av med mindre än att de måste dumpa spelare. Går det grus i förhandlingarna så är det inte utesluter att Lou Lamoriello kommer att försöka att locka över Nylander till Islanders. En årslön på åtta miljoner dollar däremot lär Lamoriello inte gå med på.

På förhand

I diskussionerna om Islanders efter John Tavares låter det ibland som om laget är slaget på förhand och både Mathew Barzahl, Anders Lee och Jordan Eberle glöms inte sällan bort i det sammanhanget. Det är tre spelare som utgör ett högst påtagligt hot, oavsett motstånd. Lägg sedan till en av KHLs bästa poänggörare, Jan Kovar, så är det långt ifrån så att Islanders saknar offensiva vapen.

På försvarssidan så är den bästa värvningen inte spelare utan en ny tränare, Barry Trotz som kommer att göra allt det han kan, tillsammans med assisterande coacher, att få ordning på ett av NHLs sämsta försvar. Frågan är ändå om inte Islanders kommer att behöva att förstärka försvarssidan ytterligare och i valet mellan en toppforward eller en back av riktigt hög klass tror jag de flesta fans väljer det senare. Ur det perspektivet så var nog Erik Karlsson inte riktigt den back som Islanders saknar med tanke på att Leddy skrivit på ett fyraårs-kontrakt.

Så vad kan vi förvänta oss då?

Min förhoppning är att vi kan Islanders kan mönstra ett lag, ett kollektiv och en fungerande maskin. Pusselbitarna finns även om det kanske saknas en superstjärna. Ett lag som inte släpper genom 20, 30, 40 till och med 50 skott per match. Ett lag som kan spela fysiskt, som kan spela elakt och som kan krypa under skinnet på motståndarnas bästa spelare. Jag hoppas på lite av “old-school”, Islanders som de har brukat att spela, tufft, ibland småfull och på gränsen. Det senare ‘är något hjärtat hoppas på mens om hjärnan säger emot – det är inte den hockey som gäller idag och logiskt så ska det inte fungera.

Hur som helst – ge mig ett lag så kan jag leva med att Islanders inte kommer att vinna varenda match och inte utmana om titeln.

Lehner

Missa inte heller Robin Lehners ärliga, uppriktiga och berörande historia om hans kamp mot inre demoner och missbruk. Det är en smärtsam uppgörelse med ett liv som han vill lämna bakom sig.

I never got an offer and learned through the media that the teams I had met with had signed other goalies. My faith that I didn’t have before rehab was now being tested. It all changed when I got a call from Lou Lamoriello and the Islanders. I had two great meetings with him and, looking back now, those meetings became some of the of the best moments in my life. We talked about family and life.

The Islanders were ready to take a chance with me. I was relieved that I could start a new chapter. When I was finally offered the deal, I was so happy. I finally had someone who believed in me, now sober.

The Athletic – Robin Lehner


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här