BBCs Marc Settle rör på sig mycket, är mobil, och det här är hans erfarenheter av iOS 12. Fördelar, nackdelar, fällor och tips – inte bara för dig som är journalist.

Regular readers will know that it’s that time of year again – a review of the new version of iOS, the operating system that powers iPhones and iPads. Not every aspect of iOS 12 will be covered here, just the new features which will be of most use to journalists in general and especially mobile journalists – “mojos”, the growing number of reporters and producers creating content with a smartphone.

It’s surprising to note that many journalists continue to use their smartphones simply as phones – which isn’t very smart, given the power of the device they carry with them all the time. It’s also surprising that iOS 12 will run on every device that currently runs iOS 11. This will therefore include iPhone 5s from way back in 2013 – now something of a dinosaur.

iOS 12: Plenty of potential for mobile journalists, but it may take time

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This