Spela in telefonsamtal med din iPhone

Apple har aldrig släppt igenom appar som kan spela in telefonsamtal på en iPhone. Det är olagligt i vissa delstater i USA, om du inte noga upplyser den du pratar med om det, och därför har Apple valt den enkla vägen – tvärstopp och blankt nej.

I Sverige är det som bekant helt lagligt och du behöver inte upplysa motparten om att samtalet spelas in. Det räcker med ett en av deltagarna vet om det och denne någon bör i detta fall rimligen vara du. Det gäller för övrigt vanliga samtal också. Deltar du i samtalet så kan du spela in det utan juridiska konsekvenser. Detsamma gäller om någon av de som deltar i samtalet givit sitt godkännande så du kan spela in ett samtal utan att själv delta. Det är inte brottsligt men Sverige är ett undantag tillsammans med flera av våra grannländer i en jämförelse med många delstater i USA. Där kan det tvärtom vara förbjudet om inte alla upplysts och givit sitt godkännande, innan, om att samtalet kommer att spelas in.

Apple har därför valt den enkla vägen och appar som kan spela in ett telefonsamtal direkt släpps inte igenom.

 

Call Recorder ansluts till Lightningporten och vill du spela in så trycker du på inspelningsknappen. Call Recorder har en plats för minneskort så du kan lagra telefonsamtal direkt i enheten. På köpet får du ett traditionellt hörlursuttag och du kan använda minneskortet för att lagra bilder och annan information också.

Call Recorder kostar 150 dollar, exklusive frakt.

En annan lösning är Kodertron Plug Phone Call Recorder som du kan köpa för runt 30 dollar på eBay, moms, skatt och frakt tillkommer. Du ansluter enheten till din iPhone, adapter mellan 3.5 mm och Lightning krävs och du kan sedan spela in samtalet direkt då enheten har 512 MB lagringskapacitet.

Andra lösningar

Det finns andra lösningar men de är lite krångligare och de bygger på att du skickar samtalet vidare till en tjänst där det spelas in. Kolla först att din operatör stödjer det som kallas trevägs-samtal därför att annars fungerar det inte. Med hjälp av en app och en tjänst så fungerar det. Nu ska understrykas att du skickar samtalet vidare och att samtalet spelas in och lagras på annan plats, utanför din iPhone och lokalt. Spelar du inte integritetskänsliga samtal så tänk på att de spelas in och lagras utanför din kontroll.

TapeACall

När du vill spela in ett samtal så klickar du på appen, skickar samtalet vidare och det kan. då spelas in. Tjänsten kostar 95 kronor per år för en obegränsad mängd samtal.

Det finns en del liknande appar i App Store som också torde fungera men som jag inte har hunnit att testa.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här