Apples Tim Cook tillbakavisar New York Times uppgifter om att Apple skulle ha fått detaljerad information om användare från Facebook. Även Facebook tillbakavisar tidningens uppgifter.

New York Times publicerade uppgifterna tidigare i veckan där det hävdades att Facebook skulle ha lämnat ifrån sig mycket detaljerad information om användare till Apple, Microsoft och andra samarbetspartners.

But the partnerships, whose scope has not previously been reported, raise concerns about the company’s privacy protections and compliance with a 2011 consent decree with the Federal Trade Commission. Facebook allowed the device companies access to the data of users’ friends without their explicit consent, even after declaring that it would no longer share such information with outsiders. Some device makers could retrieve personal information even from users’ friends who believed they had barred any sharing, The New York Times found.

– The things mentioned in the Times article about relationship statuses and all these kinds of stuff, this is so foreign to us, and not data that we have ever received at all or requested — zero, säger Tim Cook I en intervju med NPR.

Funktioner

Tim Cook säger vidare i intervjun att Apple implementerade funktioner för att kunna dela bilder och annan information – för att göra det enklare för användare att använda bland annat Facebook.

– “What we did was we integrated the ability to share in the operating system, make it simple to share a photo and that sort of thing. So it’s a convenience for the user. We weren’t in the data business. We’ve never been in the data business.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This