blankWikileaks har upprepade gånger förnekat alla kontakter med Trumps rådgivare Roger Stone. Nu avslöjas att Roger Stone vittnat under ed om kontakter med Wikileaks som sköttes via en mellanhand, en journalist.

Så sent som i mars förra året förnekade Wikileaks och Julian Assange alla kontakter med Roger Stone.

När Roger Stone själv vittnad inför senaste underrättelseutskott, under ed, så hävdade han att kontakterna skötts via en mellanhand. Nu kan tidningen The Atlantic avslöja att Wikileaks och Roger Stone hade kontakter med varandra, direkt.

Private Twitter messages obtained by The Atlantic show that Stone and WikiLeaks, a radical-transparency group, communicated directly on October 13, 2016—and that WikiLeaks sought to keep its channel to Stone open after Trump won the election. The existence of the secret correspondence marks yet another strange twist in the White House’s rapidly swelling Russia scandal. Stone and Trump have been friends for decades, whoch raises key questions about what the president knew about Stone’s interactions with Wikileaks during the campaign. The White House did not immediately respond to a request for comment.

Bekant

Roger Stone är nära bekant med Donald Trump sedan lång tid tillbaka och han har fungerat som Trumps rådgivare, både före presidentvalskampanjen, under densamma och efter.
Kontakterna mellan Wikileaks/Julian Assange och Trumps stab och kampanj är intressanta därför att det tidigare avslöjats att Wikileaks haft direkta kontakter med Trumps presidentvalskampanj. Som ett exempel kan tas ubliceringen av stulna mail och dokument från demokraterna som samordnades med Trumps kampanj.

Nya uppgifter

Nu kommer nya uppgifter som visar på andra kontakter mellan Wikileaks och företrädare för Trump. Det i sin tur ger ny näring åt att Wikileaks agerade “nyttig idiot” åt ryska intressen. Putins Ryssland är huvudmisstänkta för intrånget i det demokratiska partiets datorsystem nämligen.
 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här