Varför kan ni inte dra pengarna direkt Apple?

Varför kan ni inte dra pengarna direkt Apple?

Apples hantering av betalning i App Store. iTunes och Mac App Store är alltmera oregelbundet, ryckigt och opålitligt. Det jan dröja närmare en vecka innan några pengar dras vilket gör det onödigt svårt att hålla reda på betalningar.

Jag har ett helt vanligt bankkort, kopplat till MasterCard. Det är det kortet som jag handlar med ute på nätet och av det skälet så finns det aldrig några stora summor pengar på kortet eller kontot. Jag köper någon enstaka app, något program då och då och så saker i Pokémon GO. När jag handlar så ser jag alltid till att det finns pengar men det börjar bli allt svårare att hålla reda på vad som köpts, när det köpts och framför allt – när pengarna dras.

Köp

En gång i tiden så drogs pengarna direkt, några sekunder efter köpet. Nu kan det gå dagar, upp mot en vecka innan pengar dras för ett köp. Så har det varit ett tag nu och jag har gett upp förhoppningar om att vi en dag ska vara tillbaka vid att pengarna dras direkt, i samband med köpet – inte 3, 4, 5 dagar senare.

Jag vill som sagt inte ha mer pengar på kontot eller kortet än jag verkligen behöver men på senare tid så har det blivit mer än lovligt krångligt att hålla reda på köp, abonnemang och när pengar kommer att dras.

Varför det är så vet jag inte men jag vet att av alla ställen som jag handlar på så händer det bara i Apples butiker.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här