Trump är ett hån mot demokratin

Trump är ett hån mot demokratin

Donald Trump är ett hån mot demokratin. Han är resultatet av det allra sämsta med ett statsskick där varje enskild medborgare är en röst. Hans maktbas vilar på okunskap, fördomar och en på alla avgörande punkter snedvriden bild av verkligheten.

Trumps administration är dumskallarnas sammansvärjning och även om alla inte är korkade så är det de inskränkta, rädda och fördomsfullas styre. De leds av en man som vrider på minsta detalj om den ens perifert kan innebära kritik mot Trump. Hans ego är gränslöst, lika gränslöst som han är barnsligt, trotsigt naiv.

Hans information serveras av en politiserad högerkonservativ tv-kanal med inslag av högerextremistiska foliehattar. Hans redskap är en iPhone som han sitter och twittrar med nätterna igenom.

USA

Jag har alltid älskat USA. Människorna, musiken, attityden men jag har aldrig älskat allt USA står för. Rasismen, den hårda uppfattningen att om du är fattig, sjuk eller svag så är det ditt eget fel. USA är kontrasternas land. Jag älskade USA för Barack Obama, inte så mycket för hans politik utan därför att en svart man med namnet Barack Hussein Obama, kunde bli president i två perioder, åtta år. Det var åtta år utan skandaler. Åtta år fyllda av klass och med en första dam med ett intellekt lika vass som en skalpell. Mochelle Obama var på alla sätt sin makes jämlike och tillsammans var de ett presidentpar som hade respekt för ämbetet.

Orange pajas

Deras plats fylldes av en orange pajas som tycks leva i en slags dokusåpa där han tror att han skriver manuset. Ämbetet innehas nu av en skojare och bedragare som levt hela sitt liv omgiven av människor som aldrig sagt emot honom vilket gör att han förletts till att tro att han är smartare och mer slipad än alla andra. Sanningen är brutal. Donald Trump är en verbal nolla som uttrycker sig på förskolenivå. Jag betvivlar att han ens kan spela banjo.

Han är lynnig, oförutsägbar och fullständigt livsfarlig i stunder som kräver försiktighet, diplomati och eftertanke. Trump tänker inte. Han reagerar och vanligen så är det hans minimala reptilhjärna som engageras för alla de stora besluten. I sin egen lilla värld så är han en mycket stor politiker. I alla andras värld är han också en stor politiker men då bara till storleken.

Rasist

Han är rasist och tro inte för en stund att det finns någon annan bas för hans påhopp på amerikanska fotbollsspelare än att de råkar ha en annan, mörkare hudfärg än hans. Alltså inte mörkt oranga utan mörka, färgade. Tro inte för en sekund att hans ovilja och oförmåga att kunna skilja på nazister och motdemonstranter bottnar i något annat än fördomar och rasism.

Donald Trump har ingen respekt för ämbetet lika lite som han har respekt för grundläggande värden så som demokrati och yttrandefrihet. Han har heller ingen respekt för traditionella republikanska värderingar vilket det republikanska partiet nu insett, sent omsider.

Det vi ser är hans tokerier, hans utbrott och påhitt men steg för steg så har hans politik börjar att påverka alltfler amerikaner. Han skär ned stöd till abortkliniker, drar ned på stödet till publika skolor och drar ned städet till arbetslösa. Trump ger sig på de svagaste, de fattigaste och de försvarslösa.

Lobbyisterna

Lobbyisterna har redan startat nästa valkampanj och de politiska insamlingsorganisationerna, PAC, har startats upp. Hans partikamrater ritar om valkretsar för att säkerställa att Donald Trump kan återväljas för fyra nya år.

Blotta tanken gör mig livrädd.

De som kan stoppa Donald Trump är hans egna partikamrater, det republikanska partiet och de tunga aktörerna bland medierna. Washington Post och New York Times har radat upp avslöjanden om Trump-administrationens ryska kontakter, om det kaosartade arbetet i Vita Huset och hittills så har flera nyckelpersoner fått lämna sina poster.

Det största hotet är Donald Trump själv. Hans ego, han nycker, hans oförutsägbarhet och hans bristande politiska kunskaper kan förhoppningsvis leda till att det amerikanska folket inser att det inte går att ha en tvångsmässig lögnare som president. Donald Trump är ett hån mot demokratin och på alla sätt ovärdig som president.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här