Senatsutskott varnar för rysk inblandning i valet 2018

Senatsutskott varnar för rysk inblandning i valet 2018

Ledarna för the Senate Intelligence Committee, senatens unserättelsekommitte, varnar för rysk inblandning i de amerikanska valen 2018. Samtidigt samlas alltmer information in om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet. Något Donald Trump upprepade gånger viftat bort.

Vi har den smått absurda situationen där samtliga amerikanska underättelseorganisationer säger sig ha överväldigande bevis för rysk inblandning, ett senatsutskott som får bevis efter bevis på rysk inblandning och en president som viftar undan alla uppgifter.

Gemensam varning

Den republikanske ordföranden för the Senate Intelligence Committee, Rochard M. Burr, Republican och utskottets video ordförande demokraten Mark Warner, har nu gemensamt gått ut och varnat för rysk inblandning i de amerikanska valen till kongressen och senaten nästa år.

Parallellt med det rullar utredningen av rysk inblandning vidare där Twitter, Facebook och andra sociala medier har eller ska vittna inför utskottet. Även Robert Muellers utredning drivs vidare och där handlar det om Trump-administrationens ryska kontakter.

Medier

Washington Post och New York Times har också avslöjat att det förekommit långt fler kontakter med ryska affärsmän, politiker och representanter för Putin-regimen än vad de inblandade har velat medge.

Allt detta står i bjärt kontrast med Donald Trumps kommentarer i ämnet. Han förnekar konsekvent att han skulle ha vunnit valet med ryskt stöd. Något som ingen egentligen har beskyllt honom eller hans stab för. Det är skillnad på att aktivt ha tagit emot rysk hjälp för att vinna valet och stillatigande och passivt se på medan du får sådant stöd.

Trots det så avfärdar Donald Trump alla uppgifter och han har lika konsekvent ifrågasatt alla som har en annan uppfattning, inklusive den förre FBI-chefen Robert Mueller som utsetts till specialåklagare och utredare.

Det blir smått absurt, ungefär som Kejsarens nya kläder men tvärtom. Alla ser att Donald Trump faktiskt är naken.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här