Så gjordes rasistiskt hat salongsfäigt av Breitbart

Så gjordes rasistiskt hat salongsfäigt av Breitbart

Steve Bannon tog sig enda till Vita Huset sedan webbplatsen Breitbart förvandlats till en knutpunkt för alt-right-rörelsen. En webbplats som snabbt såg till att rasistiskt hat släpptes in även i de finaste salongerna.

Det är BuzzFeed som kartlagt kontakter, grundarna och hur Breitbart användes för att dra till sig konservativa, högerextremister och nazister.

BuzzFeed har commit över interna mail som tydligt visar att Breitbart inte hade något problem med rasister, fascister och nazister. Webbplatsen blev en samlingspunkt för alla på den yttersta högerkanten.

These new emails and documents, however, clearly show that Breitbart does more than tolerate the most hate-filled, racist voices of the alt-right. It thrives on them, fueling and being fueled by some of the most toxic beliefs on the political spectrum — and clearing the way for them to enter the American mainstream.

It’s a relationship illustrated most starkly by a previously unreleased April 2016 video in whoch Yiannopoulos sings “America the Beautiful” in a Dallas karaoke bar as admirers, including the white nationalist Rochard Spencer, raise their arms in Nazi salutes.

BuzzFeed


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här