Ryssland utnyttjade Pokémon GO för propaganda

Ryssland utnyttjade Pokémon GO för propaganda

CNN avslöjar att Pokémon GO, det populära AR-spelet, har använts i ett försök att underblåsa rasistiska strömningar i USA.

CNN har undersökt olika konton på YouTube, Twitter, Facebook, Tumbler och även Pokémon Go. När det gäller spelet Pokémon GO så har en kampanj dragits igång för att få spelare att döpa om figurerar till aktuella offer för polisvåld och sedan stoppa in dem på gym i närheten av de platser där övergreppen sägs ha högt rum.

Kampanjen samordnades emellan Tumblr, Pokemon Go och flera andra konton i sociala medier.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här