Macken kollar in: Twitterific

Macken kollar in: Twitterific

Twitterific har äntligen uppdaterats för macOS och version 5 är en välkommen ny version i en twittervärld som på programsidan domineras av Twitters egna program eller TweetBot. Det finns fler alternativ men sedan Twitter kört över utvecklare vid upprepade tillfällen så har de flesta flytt fältet.

Twitterific, av Icon Factory, har skrivits om från grunden. Version 5 är en helt ny version som bekostats av en insamling “crowd funding”. Insamlingen gjordes sedan den gamla macOS-versionen föll mer eller mindre i glömska.

Twitterific version 5 är också ett nytt program för Twitter, kanske ingen revolution men med de bästa bitarna kvar. Färgade inlägg beroende om det är ett meddelande, ett inlägg eller ett direktmeddelande. Styra tydliga bilder och stor tydlig text. De bästa designbitarna är kvar sedan tidigare.

Funktioner

Twitterific är annonsfri, Twitters annonser och sponsrade inlägg visas inte i ditt flöde. Du har dessutom ditt flöde i kronologisk ordning, inte så som Twitter vill att du ska ha det.

Det är en elegant, snyggt och genomtänkt design som anpassats till macOS och till Twitter. Speciellt förtjust är jag i det mörka, svarta temat och synkroniseringen via iCloud. Alla mina Twitterific-program och appar landar på samma ställe som jag lämnade dem.

Brist

Nya Twitterfic har det mesta du kan behöva vad gäller funktionen men brister på en viktig punkt – du kan inte gå upp i topp i flödet och sedan låta inläggen rulla fram, streama. Den funktionen finns i iOS men inte i macOS-versionen vilket är en klar miss även om jag misstänker att den kommer inom kort i en uppdatering.

Med streaming hade betyget blivit högre men nu når Twitterific upp till godkänt, med ett plus i kanten förvisso men inte mer och det betyder också att jag inte är beredd att byta ut Tweetbot, ännu.

Betyg

Program:Twitterific
Utvecklare: Icon Factory
Pris: 209 kronor
Betyg:
blank

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här