Google slopar hörlursuttaget

Google slopar hörlursuttaget

Kommer ni ihåg debatten om att Apple skulle slopa hörlursuttaget i iPhone 7-modellerna? Kommer ni ihåg att Google, Samsung och andra Androidtillverkare gjorde sig lustiga över det och berättade att deras telefoner minsann hade ett uttag för hörlurar?

Nu slopar Google hörlursuttaget i sina egna telefoner.

Samsung, Google och HTC sällade sig snabbt till de som gjorde uttalanden och som även använde Apples slopade hörlursuttag i sin egen reklam. Den debatten har lagt sig och inte minst sedan flera tillverkare av Android-mobiler nu själva plockat bort uttaget för hörlurar.

Den senaste tillverkaren att göra det är Google själva i nya Pixel 2 och det tog bara en modell och en version senare av telefonen så följde Google efter Apple.

Hörlursuttag

Apples skäl till att slopa uttaget var flera men huvudsakligen att tekniken är gammal och den tar onormalt mycket plats. Utrymme som Apple vill använda för annan teknik och för att lite större batteri.

Apple fattade därför beslutet att slopa hörlursuttaget i iPhone 7-modellerna.

I takt med att marknaden fylls av trådlösa hörlurar så kommer säkerligen ännu fler tillverkaren att snabbt följa efter.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här