Det är det här John Kelly säger, egentligen

Det är det här John Kelly säger, egentligen

Efter en vecka med ständiga kontroverser, inlägg på Twitter och påhopp så fick Vita Husets stabschef John Kelly en rad frågor under en presskonferens och hans svar är avslöjande, fast han inte säger saker rakt ut och direkt.

John Kellys avsikt var förmodligen den rakt motsatta men hade hans chef varit kompetent, påläst och agerat på det sätt som motsvarar ämbetet så hade hans svar sannolikt inte alls varit de svar han nu gav.

Plockat från Slate

Question: You said you’re not so frustrated that you’re thinking of leaving. But are you frustrated?

Kelly: No, I’m not frustrated. This is really, really hard work running the United States of America. I don’t run it, but I’m working for someone who is dedicated to serving the country in the way that he’s talked about for a number of years

Som svar på en annan fråga.

Question: And do his tweets make your job more difficult?

Kelly: No. No. I mean, the job of the chief of staff is to staff the president, give him the best advice or go get the best advice I can give him, help him consume advice, help him work through the decision-making process in an informed way. But that’s my job, and that’s what I do.

“Help him consume advice?”

Är det så du uttrycker dig när du ska beskriva ditt jobb som rådgivare till världens mäktigaste man?

Bekräftar

I debatten så har det förts fram från flera håll, bland annat ordföranden i utrikesutskottet Bob Corker, att Donald Trumps medarbetare gör sitt bästa för att hålla Trump på mattan och skydda USA från sin egen president.

Indirekt så bekräftar John Kelly den bilden.

Question: I have a question about the tweets that’s a big part of this administration. Do they get you by surprise? And are they official statements?

Kelly: I read in the paper—well, you all know, you write it—that I’ve been a failure at controlling the president or a failure at controlling his tweeting and all that. Again, I was not sent in—or, I was not brought to this job—to control anything but the flow of information to our president so that he can make the best decisions.

John Kelly snubblar på orden och ger intrycket av att han faktiskt handplockades till jobbet och att att han skickas in just för uppgiften att se till att Donald Trump inte bara reagerar utan att han också gör det efter att ha ordentliga beslutsunderlag.

Kellys svar, och det han inte säger rent ut, är på sitt sätt skrämmande läsning. Medarbetarna i Vita Huset försöker skydda landets från sin egen president.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här