Den här terroristen twittrar Trump inte om

Den här terroristen twittrar Trump inte om

Förra fredagen så fångades en man på övervakningskamerorna vid Asheville Regional Airport i North Carolina. Han gick in i flygplatsbyggnaden med en större väska men lämnade den utan väskan.

Larmet gick direkt och bombhundar kallades in. Efter genomsökning av byggnaderna så hittades väskan och den visade sig innehålla en skarp, apterad bomb, med sprängmedel, spikar och skrot.

What investigators eventually found in the bag was AN/FO (Ammonium Nitrate/Fuel Oil) explosives that, according to the criminal complaint, have been used “in a number of terrorist-related incidents around the world. When AN/FO comes into contact with a flame or other ignition source it explodes violently. Nails or ball bearings are often items added to the device so as to increase the devastation inflicted by the explosion.”

The Intercept

Terroristen

Medan bomben desarmerades så gick polisen igenom videon igen och kunde identifiera mannen och det är förklaringen till varför Donald Trump inte twittrat om honom och förklaringen till varför Donald Trump inte försökt att utnyttja den mycket allvarliga händelsen politiskt – terroristen är vit.

Han heter Mochael Christopher Estes och han erkände utan omsvep att hans mål är ett utbrett krig, på amerikansk jord. Estes är inte mexican, inte muslim och inte invandrare. Han passar helt enkelt inte in i den bild som Trump och högerkobservativa bloggare och medier vill förmedla.

Därför råder största möjliga tystnad.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här