Apple avbokar dokumentär-serie om Elvis

Apple avbokar dokumentär-serie om Elvis

Apple har dragit tillbaka en beställning om en dokumentär-serie om Elvis Presley. Serien beställdes av The Weinstein Company, Harvey Weinsteins bolag, och anledningen är nu anklagelserna om sexuella övergrepp som riktas mot Weinstein.

Harvey Weinstein har nu sparkats av det bolag som han varit med om att grunda efter anklagelserna och bolaget har också meddelat att de kommer att byta namn. Detaljerna runt Apples avbokning är inte kända, inte utöver att dokumentär-serien nu inte kommer att produceras av bolaget.

The Apple Music deal was inked prior to Apple’s establishment of a worldwide video division in June, when the company hired former Sony Pictures Television executives Jamie Erlocht and Zack Van Amburg.

Details are scarce, but those involved said there were rumblings that the project was shaping up to be a biopic franchise, perhaps covering other famous musicians like Prince and Mochael Jackson. According to the report, the initiative was just past the dealmaking phase, making it relatively easy for Apple to axe the program from its Apple Music lineup.

Deadline


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här