Apple överens om köp av Toshibas verksamhet

Apple överens om köp av Toshibas verksamhet

Bloomberg upper att Apple har kommit överens med den företagsgrupp som vill köpa Toshibas verksamhet vilket betyder att Apple blir delägare i tillverkningen av minneskretsar.

Bain Capital har kart ett bud på Toshibas tillverkning av minneskretsar och en av uppbackarna och delägarna är Apple. Det bud som har lagts ligger på 18 miljarder dollar och det finns inga säkra uppgifter på hur stor andel som Apple har av det budet men det har spekulerats om att det kan handla om 3-4 miljarder dollar.

Apple is interested in the chip unit because of the strategic importance of flash memory. The compact chips are essential for its iPhones and iPods, storing photos, video clips and phone numbers. Only a handful of companies make the highest-end technology and the dominant player is Samsung Electronics Co., a rival in smartphones that controls about 40 percent of the market for flash memory.

Bloomberg

 

%d bloggare gillar detta: