En ny typ av “scareware” florerar nu ute på nätet. Användare möts av en popruta med en varning som hävdar att deras iPad eller iPhone smittats av datavirus. Varningen är en bluff.

För det första så existerar det inga datavirus för iOS och för det andra så går länken till App Store till ett så kallat VPN-program. Det djupt misstänksamma i sammanhanget är att detta VPN-program, appen, producerats av ett marknadsundersökningsbolag. Inte den typ av företag du förväntar dig att marknadsföra ett VPN-program.

This fake website advertises the MyMobileSecure VPN to remove “infected applications and files”. Tapping on ‘Remove Virus’ opens up the App Store to download this app.

The MyMobileSecure developer, VoiceFive is a comScore, Inc. company, “a leading global market research company that studies and reports on Internet trends and behavior.” In order to activate the free VPN app, users must join the MobileXpression research community, and this is where things get interesting.

Malwarebytes

Bluff

Hela processen är en bluff, klicka dig inte vidare och ladda inte ned och installera VPN-appen.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här