Politiker kräver att problemen med SS7 åtgärdas

av | apr 19, 2016 | Säkerhet

Politiker kräver att problemen med SS7 åtgärdas

Politiker kräver att problemen med SS7 åtgärdas

Sedan 60 Minutes visat hur vilken telefon eller surfplatta som helst kan avlyssnas med en “Man-in-the-Middle” attack så kräver nu den politiker, kongressmedlemmen Ted Lieu att problemen ska åtgärdas.

Attacken och metoden är ingen klassisk “Man-in-the Middle” attack. Den går via det system som knyter samman olika operatörer med varandra och svagheter i de protokoll som används. Svagheter och problem som varit kända i flera år men som ännu inte åtgärdats.

U.S. Rep. Ted Lieu (D-Cali.) on Monday called for a full congressional investigation into a widespread flaw in global phone networks that allows hackers to track anyone’s location and spy on their phone calls and text messages.

The security flaw in Signaling System No. 7 (SS7), whoch is a broker between most of the world’s phone networks, affects hundreds of millions of mobile-phone users around the world. A hacker only needs to know your phone number to initiate the attack.

– With the cellphone becoming more ubiquitous every day this is going to affect all of society if we don’t fix it, säger Ted Lieu till the DailyDot.

Problemen med SS7 har varit kända åtminstone sedan 2014.

Macken: Så undviker du att bli hackad som i 60 Minutes

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: