Speltipset: Välgjord spelthriller om en författare som söker sin försvunna hustru

av | nov 11, 2023 | Nöje, Spel

Alan Wake Remastered är en typ av spel som jag inte brukar gilla och som jag i vanliga fall undviker men nu var den uppdaterade, omredigerade versionen på rea, halva priset, så jag tog en chans.

Alan Wake är författare och ute på en desperat jakt efter sin försvunna fru Alice. När Alan upptäcker sidor av en skräckhistoria som han ska ha skrivit, hotas hans grepp om den egna verkligheten när han konfronterar mörkret som närmar sig. Skräckhistorien blir sann.

Ficklampa

De enda ledtrådarna till var hustrun kan befinna sig finns i de de lösa utdragen ur den bok som han inte har något minne av att ha skrivit. Det blir ett pusslande i jakten på mer information och i jakten stöter han på yxmördare och allehanda ruskiga figurer – allt annat än barntillåtet med andra ord. Wakes vapen består av hans intellekt och en och annan ficklampa, det är allt, eller nästan allt. Alan Wake har faktiskt skarpare beväpning än så i några spelsekvenser.

Spelet har en enastående miljödesign kombinerat med realistiskt ljud och grafiken och hela spelet håller hög kvaltet med hänsyn taget till de begränsningar som finns med en Nintendo Switch. Det är ett spel som det är svårt att lägga ifrån när du väl har börjat att spela och fått kläm på hur du ska röra dig, springa och hoppa. För det måste du lära dig nämligen, om du ska överleva och ta dig vidare i spelet.

Plattform: Nintendo Switch

Betyg:

Den officiella hemsidan

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: