Apple Arcade: För alla James Bond fans – Cypher 007

av | nov 5, 2023 | Apple Arcade

My name is Bond … James Bond.

Välkommen i en värld med spioner och hemoga agenter, med rätt att döda. Cypher 007 bygger på James Bond och ditt jobb är att rädda världen och sätta dit Blofeld. Du ska bekämpa skurkar, samla in information , smyga krypa och slå dig ur knipor.  Precis som alltid så är det den internationella skurkorganisationen SPECTRE som är din motståndare – och som sagt ständigt denne Blofeld.

Funktionerna

Du kommer att kunna använda olika fordon, till och med ta flyget – allt för att jaga skurkarna. Kör igenom alla de olika funktionerna först du måste nämligen kunna krypa, huka dig ned för att undgå upptäckt. Det är glädjande att allas vår favorit-agent nu gör comeback i spelvärlden för trots en rad storfilmer så har inget Bondspel släppts på närmare 15 år.  Cypher 007 är dessutom ett riktigt bra spel där du rör dig i olika miljöer och stölds inför olika utmaningar. Du behöver inte fundera på var du är eller hur du ska titta eller något annat vad gäller kameran – du ser din figur på skärmen och du ser hela omgivningen. Fullt fokus på din agent alltså.

Fungerar

Historien rullas upp i form av textrutor, något enkelt kanske men det ger en viss serietidningskänsla – och viktigast av allt, det fungerar.Lite coolt retro om du vill för det var så här spelen såg ut för ett tag sedan – text på skärmen förklarade dina uppgifter. Du har alltså 25 olika uppdrag som vart och ett tar 5 till 15 minuter. Flera timmars spelande.

Vartefter du klarar dina uppdrag så tillkommer fler inslag, fler funktioner och stegringen av svårighetsgraden följer på det.

Det är danska Io Interactive som producerat och skapat spelet och de har fokuserat på det som är viktigast – historien och på hur du spelar vilket för Cypher 007 till ett av de mest lyckade spelen för Apples plattform.

Betyg

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: