Musiktipset: SHE-REX, brett album från Emma Grankvist

av | sep 17, 2023 | Mastodon, Musik, Nöje

Albumet SHE-REX spänner från vispop till musik för dansgolvet. Det är brett, välgjort och lättlyssnat i en helt igenom positiv mening. Danska Emma Grankvist, eee gee, har släppt ett imponerande bra album.

Sån här bredd är du som musikkonsument inte bortskämd med för här finns allt från influenser av Joni Mitchell till vad som som närmast får betecknas som disco. Det är snyggt, elegant och allt kryddat med Emma Grankvists ljus, träffsäkra röst. det är helt enkelt ett väldigt bramlabum som snurrat (säger du så fortfarande) hemma och på kontoret rätt frekvent på sistone.

Ironi

Emma Grankvist, aka eee gee, har det sagts skriver ironisk musik för introverta och för att vara introvert så är She-REX ovanligt utåtriktad och lättlyssnad – det är snarare texterna som har en viss distans, humor och en gnutta ironi i sig. Oavsett etiketter så skriver Emma Grankvist om kärlek, förhållanden – livet i stort och det är lika välskrivet som musiken är smart och välgjort sammansatt. Du kan lyssna mera uppmärksamt, lyssna på texterna och du kan ha Grankvist i bakgrunden medan du gör annat – det fungerar hur du än väljer att konsumera hennes musik.

SHE-REX är helt enkelt väldigt bra och ingen av låtarna på albumet faller utanför ramen. Det ska väl vara omslaget då (skitfult) men sånt betyder liten eller ingenting i streamingens tidevarv.

Betyg

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: