Kommer du ihåg Tamagutchi – nu kommer Periodot

av | maj 14, 2023 | Nöje, Spel

Ett sött litet digitalt djur som du ska ta hand om – känns det bekant? På den tiden då det begav sig så fanns djuret i en något större nyckelring, en digital leksak som fick namnet Tamagutchi och i den hr nya, uppdaterade varianten skapade av Niantic (Pokémon GO) så heter spelet och djuret Peridot.

För tydlighetens skull ska sägas att Peridot och Tamaguthci inte har med varandra att göra, inte mer än likheterna i spelet. Peridot är alltså Niantics nya spel och precis som Pokémon GO så finns det AR-inslag. Du kan släppa ut din digitala kompis i din miljö och sedan springer Peridot runt där du finns men du ser naturligtvis bara det lilla djuret i din iPhone.

Du ska mata ditt djur, leka med det och du ska promenera, ut och gå för att hitta det du behöver för att din figur ska må bra – i annat fall så blir det till att köpa saker för Peridot är gratis att ladda ned, kan spelas gratis men du kan även köpa saker – det du behöver.

Kläckning

blank

Du väljer hur ägget – och din figur ska se ut, kläcker din figur och sedan börjar ditt ansvar som skötare. Runt omkring dig kan det finnas flera djur, andra djur och det finns ställen där du kan placera din figur för att visa upp din Peridot – men bara då den vuxit på sig lite.

Pokémon GO

Peridot känns mycket som Pokémon GO med snarlika inslag, snarlikt upplägg och med snarlika funktioner. Grundtemat är också … snarlikt. Du ska ut och röra på dig, gå runt, utforska för att utveckla din figur och för att hitta det du behöver. Sen var det detta med pengar – Peridot är ett dyrt spel och det blir snabbt ett mycket dyrt spel om du jämför med vilket annat spel som helst till valfri spelkonsoll – detta även om du plockar ett stort spel. Zelda Tears of the Kingdom kostar 687 kronor för Nintendo Switch men då äger du spelet och allt som finns i det- Peridot tar betalt för alla extrasaker och priserna startar från hundralappen ända upptill nästan 1300 kronor. och hur du än räknar – det går snabbt att passera 687 kronor.

Söt

Som spel betraktat – jodå figuren är söt men den kan du inte göra så mycket med initialt och det är det som är tanken. Ladda ned spelet gratis, kläck en figur. färst dig vid figuren och sätt igång att spendera pengar för att utveckla din figur så att du faktiskt kan göra något i spelet. För egen del så känns det för begränsat, för lite att göra och det tar för lång tid att utveckla din figur – om du inte betalar för det.

Betyg

blank

 

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: