Apple Arcade: What the Car – roligt spel där spelidén är det som prioriterats

av | maj 7, 2023 | Apple Arcade, Mastodon

What the Car kommer från samma spelutvecklare som skapade What the golf – Triband och även om det finns stior olikheter så älskar jag det här spelet av ett Edna skäl – det är roligt att spela och det är spelidén som bär och som prioriterats, inte ens massa effekter.

I detta roliga och mycket ovanliga racingäventyr så ska du ratta en högst okonventionell bil med ständigt föränderliga funktioner, som ben, vingar och till och med förkylning. Spelet är lika galet som det låter och loppen du ska klara av är korta men mycket, mycket olika beroende på bana.

What the Car är ett racingspel där du egentligen inte styr en bil. Jo, det är en bil men en bil med ben av varierande storlek. Utmaningen ligger i att styra dig igenom varje bana eftersom spelets fysik gör att du använder din konstiga form på din bil till din fördel.

Kontrollerna

När du tar dig framåt i du få en känsla för kontrollerna och du kommer att hitta många dolda genvägar och mindre användbara sprängämnen. Mellan loppen kan du utforska de många öarna för att träffa nya vänner, hitta gömda skatter eller ge dig dig på de udda pusslen. Det är en fånigt roligt spel och svårigheten i spelet skruvas upp vartefter du klarar av banorna.

Betyg

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: