Nintendo utökar sitt reparationsprogram för Joy-Con till hela EU

av | apr 7, 2023 | Nintendo Switch

Nintendo har utökat sitt kostnadsfria reparationsprogram för Joy-Con till hela EU och flera andra europeiska länder. Förändringen dök nyligen upp på en supportsida om “responsivitetssyndrom” – Nintendos term för Joy-Con drift.

Reparationsprogrammet har erbjudits i andra regioner i cirka fyra år. Tillsammans med tips för att felsöka problemet före reparation, nämner supportsidan att användare i Storbritannien, Schweiz och EU nu kan dra nytta av det kostnadsfria reparationserbjudandet oavsett garantistatus.

Gratis

Tidigare kunde användare bara få sina kontroller reparerade gratis om de hade en giltig garanti, som täcker enheten i 24 månader från köpet. Gratisreparationen gäller inte om enhetens hölje har öppnats eller den tidigare reparerats av en auktoriserad verkstad. “Oavsiktlig skada” eller avdrift orsakad av tillbehör från tredje part diskvalificerar också från reparation.

Joy-Con drift dök bara månader efter att den ursprungliga Switchen lanserades 2017. Problemet blev till slut även ett stort problem för Nintendo som inte kunde negligera rapporterna frpn alltfler användare. Problemet med drift visade sig även drabba senare generationer av Nintendo Switch.

Förnekade

Nintendo förnekade först att problemet var relaterade till deras hårdvara. Efter att ha fått hård kritik i medierna, efter det att problemet analyserats och granskata av flera konsumentorganisationer och sedan Nintendo stämts i två grupptalan så backade Nintendo, bad om ursäkt och tog på sig ansvaret.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: