Apple Arcade: Dr Who har landat på Apples speltjänst

av | apr 10, 2023 | Apple Arcade, Mastodon

Nu finns Doctor Who game: An Unlikely Heist på Apple Arcade – Apples speltjänst och det är glädjande nog ännu ett spel, som inte är är en upprepning av plattformsupplägget som är alltför vanligt på speltjänsten.

Berättelsen har Jodie Whittaker, den 13:nde Dr Who och hennes följeslagare Yasmin Khan i fokus. De jobbar med problemet att lösa sprickor i tiden. An Unlikely Heist kräver att du som spelare fixar dessa tidssprickor – en farlig svaghet i rum och tid genom vilken människor och föremål kan passera från en plats och tid till en annan. I botten finns en originalhistoria är du som spelare ska hjälpa den trettonde doktorn och Yaz att fixa sprickorna genom att lösa minispel, samla föremål för att slutföra kritiska uppdrag och avslöja dolda pussel. Studion Tilting Point, har i samarbete med BBC Studios och utvecklaren Whaleapp LTD utvecklat spelet.

Annorlunda

Det är pussel, strategi och lite action – på en och samma gång i ett spel som sticker ut på Apple Arcade, inte bara genom att vara genomarbetat utan också genom att vara ett annorlunda spel.

Inslag
  • Historia: Varje område börjar med en helt ny berättelse som kommer att utvecklas när spelare hjälper den trettonde doktorn att fixa tidssprickor.
  • Pussel: Spelare kommer att utforska olika områden och lösa gåtor för att få tag i föremål som behövs för att komma vidare.
  • Minispel: När spelare skaffar de nödvändiga föremålen under ett givet uppdrag, måste de lösa pussel för att slutföra uppdraget och fixa tidssprickan.
  • Evenemang: Spelare kommer att möta olika evenemang varje vecka som erbjuder konkurrenskraftiga tidsbegränsade utmaningar med unika belöningar.
Betyg

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: