Pokémon GO: Niantic visar upp sin nonchalans och sin arrogans

av | mar 13, 2023 | Pokémon GO

Alla som hängt med Magasin Macken ett tag vet att jag inte är imponerad av Niantics kommunikation med de spelare som årligen drar in en miljard dollar – till Niantic. Pokémon GO är ett mycket populärt spel, trots Niantic, och under den gångna helgen så visade Niantic upp en sällsynt och svårslagen nivå av nonchalans och arrogans inför alla de spelare som ville delta i de så kallade elit-raiderna.

Det fungerade inte, för att uttrycka det milt, och det har hänt förut och alla som försökt arrangera något som inbegriper teknik vet att om teknik kan strula så strular inte sällan tekniken. Det är sånt som händer och ska du dra igång ett globalt event så är det tillräckligt många saker som kan gå fel att det är förståeligt om det går fel ibland. Notera nu detta ibland för när det gäller Niantic så går det ofta fel och det är anmärkningsvärt att det går fel trots att det här är event som tekniskt är rätt lika varandra.

Fiasko

Lördagens elit-raider blev ett fiasko. Det fungerade inte i någon världsdel vartefter eventet rullades ut globalt och till slut fick Niantics Supportavdelning gå ut och meddela att det skulle bli ett ersättnings-event, dagen efter den 12 mars. Det skulle kanske inte vara så anmärkningsvärt om det inte vore för att Pokéminers avslöjade att även efter det att eventet startat så skickade Niantic ut uppdateringar och nya inställningar – i realtid. Alltså inte korrigeringar och buggfixar utan data som borde ha funnits ute på Niantics servrar när eventet startade.

Fiasko

Den officiella webbplatsen är tyst. Där meddelas ingenting men Niantic Support meddelar alltså att det ska göras ett nytt försök på söndagen. Ersättnings-eventet blir en repris på lördagens fiasko. Det fungerar inte under söndagen heller. Så hur hanterar då Niantic det?

Det gör inte Niantic. Söndagens problem hanterades inte överhuvudtaget. Niantic Support tystnade, den officiella webbplatsen var tyst. Efter att ha misslyckats med att arrangera ett event i spelet två gånger, två dagar i rad så tystnar Niantic helt. Inga besked, ingen information, ingenting.

Fiasko

Niantic fullbordar helgen med ytterligare ett fiasko – som inte har tekniska orsaker utan därför att Niantic väljer att tiga och därmed visa upp en total nonchalans och arrogans inför de spelare som två dagar i rad har misslyckats med att spela. Niantic lär göra det Niantic brukar göra – be om ursäkt och sen berätta att de kommer ett nytt ersättnings-event.

För egen del så drabbades jag inte alls helgens fiasko. Jag spelar, som jag redan har berättat flera gånger, inte lika mycket som tidigare och jag betalar inga biljetter och lägger numera mycket lite pengar på spelet. Jag har tappat räkningen på hur många Pokémons jag missat sedan rätt lång tid tillbaka. Jag jagar inte nya Pokémons, jagar inte poäng eller prylar i spelet. Jag spelar då och då och lägger avsevärt mycket mer tid på att skriva om Pokémon GO, än jag spelar spelet. En starkt bidragande orsak är Niantics arrogans, nonchalans och usla kommunikation. Den är i det närmaste obefintlig och inte ens när Niantic vill berätta något så är det ytterst lite matnyttigt som Niantic faktiskt berättar för oss spelare.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer